Historie – Het ontstaan en groei van VYxit

Van kantoor automatiseerder naar full-service IT-leverancier

Dit is tekst

Het bedrijf dat nu een full-service IT-leverancier is voor verschillende advocatenkantoren en zakelijke dienstverleners, startte ooit klein. Het is 1999 en in Delft wordt SOG opgericht, tegenwoordig bekend als Vyxit. De meeste medewerkers zijn destijds studenten aan de TU Delft en richten zich voornamelijk op kantoorautomatisering voor kleine- en middelgrote bedrijven. De focus ligt op IT-infrastructuur, servers, desktops, bijbehorende software en ondersteuning. Het bedrijf groeit snel en het wordt duidelijk dat Vyxit haar klanten goed weet te bedienen. Vyxit ontwikkelt zich tot een full-service IT-leverancier met brede kennis en uitgebreide ondersteuning en bouwt een zeer trouwe klantenkring op.

Fun fact; SOG betekent letterlijk Studie Ontwijkend Gedrag, maar geen zorgen wij hebben onze studie afgerond 😉

Evoluerende IT en klantbehoeften

Door de jaren heen verandert de IT-branche en komen er nieuwe eisen van klanten. Naast netwerkonderhoud, internetverbindingen en servers, is er een toenemende vraag naar 24/7 ondersteuning, overal toegang en minimale downtime. Datacenters zijn nog niet toegankelijk voor iedereen, dus richt Vyxit-serverruimtes in bij bedrijven met redundante stroomvoorziening, verbindingen en infrastructuur. Hier worden mini-datacenters op bedrijfsniveau opgezet en worden de eerste stappen richting virtualisatie gezet. Vyxit richt zich naast kantoorautomatisering ook steeds meer op infrastructuur, servers en virtualisatie.

Hosting provider met specifieke doelgroep

Dit is tekst

Vanaf 2010 worden datacenters steeds toegankelijker en wordt het voor bedrijven met meerdere serverruimtes aantrekkelijker om uitwijklocaties of centrale omgevingen in datacenters in te richten. De benodigde verbindingen en bandbreedte zijn financieel binnen bereik. Vyxit ontwikkelt zich tot een hosting provider met een specifieke doelgroep. Het bedrijf biedt eigen servers, storage en infrastructuur in datacenters aan en beheert de omgevingen van klanten. Het team van Vyxit is steeds breder inzetbaar en biedt hulp bij migratie, inrichting van datacenters en het opzetten van infrastructuur.

Van lokale en remote infrastructuur naar de cloud

Sinds enkele jaren legt Vyxit zich toe op het inrichten en verbeteren van de lokale en remote infrastructuur, netwerken en (virtuele) omgevingen met bijbehorende applicaties. Het bedrijf maakt steeds minder gebruik van eigen hardware en zet in op servers en desktops in de cloud. Thuiswerken met Microsoft Teams, geïntegreerde VoIP telefonie, cloud opslag en cloud backup zijn enkele voorbeelden. Het testen van deze zaken en het geven van adviezen behoort tot de kern van de werkzaamheden van Vyxit. Het bedrijf heeft de koers beter vastgelegd en het team is gericht samengesteld om klanten optimaal te bedienen.

Rebranding voor vernieuwing: Hoe Vyxit zichzelf opnieuw uitvond om klaar te zijn voor de toekomst

Dit is tekst

Het voortdurend inspelen op veranderingen in de markt heeft geleid tot een continue groei van Vyxit en haar dienstverlening. Deze groei en ontwikkeling heeft ook geleid tot de rebranding van het bedrijf in de herfst van 2023. Niet alleen de naam van SOG naar Vyxit veranderde, maar ook onze locatie. Vyxit is trots op haar medewerkers en blij met klanten die hun uitdagingen bij hen durven neer te leggen. Het oplossen van strategische ICT vraagstukken is waar Vyxit zich op richt en waar zij zich in onderscheiden. Met de focus op de toekomst blijft Vyxit zich ontwikkelen om klanten te voorzien van de beste oplossingen en ondersteuning op het gebied van IT.

Met alle kennis in huis en onze kwart eeuw ervaring is Vyxit een betrouwbare partner voor elke middelgrote MKB met strategische ICT vraagstukken.

Met alle kennis in huis en onze kwart eeuw ervaring is Vyxit een betrouwbare partner voor elke organisatie met strategische ICT vraagstukken.